nuttige adressen.


Dit zijn de bedrijven die mij geholpen hebben met het tot stand komen van mijn boekje. Hier staan sites vermeld waar je informatie kunt vinden over het maken en uitbrengen van een boek. Ik spreek hier mijn persoonlijke voorkeur uit voor een aantal bedrijven en hoewel ik uitermate tevreden ben over deze bedrijven zijn er nog vele andere die u bijna net zo goed kunnen helpen.


Haags Bureau.

 

Het Haags Bureau bestaat uit Wendy Hendriksen-Scholte en Paul Scholte. Wendy heeft de redactie op zich genomen van mijn boekje en Paul heeft zich ontfermd over de vormgeving. Ze zijn beide hele professionele mensen die oog hebben voor de schrijver. Ze zijn vriendelijk, geduldig en doen er alles aan om een mooi boek te maken, wat in mijn geval niet meeviel. De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ze misschien niet de goedkoopste zijn die je kunt vinden maar het besparen van een paar euro weegt absoluut niet op tegen de kwaliteit die zij leveren.

 

Door de redactie en de vormgeving onder een dak te hebben zijn de lijnen kort en streven ze er naar om binnen een korte tijd, in goed overleg, een mooi boek te maken. Een heel prettig bureau om mee samen te werken.

 

 


ISBN en Prefix.

 

Dit heb je nodig om onder je eigen naam, de naam van je eigen uitgeverij je boek uit te kunnen geven.

Je schrijft je eerst in als uitgever en daarna kan je een ISBN nummer aanvragen voor je boek.

Dit is direct het inschrijf formulier om een uitgevers prefix aan te vragen.

 

 

Dit is een link naar de ISBN- site. alle informatie die je zoekt vind je hier.

Een stap voor stap uitleg hoe je de aanvraag volledig invult.Een drukkerij.

Op het moment dat je een druk klaar boek hebt kan je eigenlijk elke boekdrukkerij in de arm nemen. Ik heb er voor gekozen om een uitgeverij/drukkerij te kiezen die zich specialiseert in het drukken van boeken. Zo ver ik gezien heb is de prijs van het drukken hier goed. Misschien niet de goedkoopste maar ze zijn goed bereikbaar, hebben een site waar je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt en meer. Hierin onderscheiden ze zich van vele andere sites. Heldere en eerlijke afspraken.


Het Centraal Boekhuis.

Als je er voor kiest om je boek in een oplage te laten drukken en via het centraal boekhuis te verkopen dan gaan je boeken hierheen. Van daar uit worden ze verstuurd naar de boekhandel en naar de mensen die je boek bestellingen via bol.com.

Hier kan je een contract afsluiten voor de verkoop van je boek. Je neemt een abonnement en je betaalt een bedrag per verzonden boek. Ik denk dat de kosten hoger zijn op deze manier, uitgeverijen/drukkerijen krijgen een korting en wanneer je jou boek via de drukkerij aanmeld is de verhandeling van je boek hetzelfde. Maar bereken het zelf, ik weet echt niet alles.